Στοιχεία Επικοινωνίας

Μεσολόγγι, Σταυροπούλου & Κάτση 7
Τηλ:26310-55281
Κιν. 6973-236476
Facebook: Σήφης Εμμανουήλ Κουράκης
e-mail:
kourakis123@yahoo.gr
(ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ)

Για τα βιβλία «Απρόσεκτος συχνά, αδιάφορος ποτέ» και «Διάσπαση Προσοχής, η άλλη όψη της αφαίρεσης», επικοινωνήστε με το Διαγνωστικό Κέντρο Παιδοψυχολογίας του Δρ. Σήφη Κουράκη στοΜΕΣΟΛΟΓΓΙστο τηλέφωνο: 26310-55281
Untitled Document
ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΔΙΑΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ   
  ΑΓΡΙΝΙΟ, ΤΗΛ. 26410-20566  ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Χρύσα Μπλάγκα - Κουράκη γεννήθηκε στο Μεσολόγγι.

Αποπεράτωσε τετραετείς, Ακαδημαϊκές Σπουδές, στον κύκλο σπουδών της ψυχολογίας, στο Κέντρο Ελεύθερων Φιλοσοφικών – Κοινωνικών Σπουδών της Θεσσαλονίκης.
   Κατόπιν πραγματοποίησε και ολοκλήρωσε πανεπιστημιακές, τετραετείς σπουδές Κλινικής Ψυχολογίας στο Παν/μιο «Paul Valery» Montpellier της Γαλλίας.
  Είναι επίσης, κάτοχος του Κρατικού, τετραετούς πτυχίου Ψυχολογίας, του Τμήματος Ψυχολογίας, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παν/μίου Κρήτης.
  Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και κατέχει επίσημη άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου. Είναι διοικητικό μέλος της εταιρείας προστασίας ανηλίκων Χανίων.
  Κατέχει ανώτατα πτυχία Γαλλικής Γλώσσας και άδεια άσκησης επαγγέλματος καθηγήτριας Γαλλικής Γλώσσας (επάρκεια) από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. 
  Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχιατρική Κλινική Colombiere στο Montpellier της Γαλλίας, στο Νοσοκομέιο Ημέρας «Point de repere» της ομώνυμης πόλης, στο Αιγηνήτειο Νοσοκομείο Αθηνών και στο Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Αθηνών.
  Είναι εκπαιδευμένη Ψυχοθεραπεύτρια και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας με έδρα την Αθήνα και συστηματικές σπουδές κατάρτισης οκτώ (8) ετών.
 -Έχει ακολουθήσει επταετή εκπαίδευση στην Ψυχαναλυτική – Φροϋδική – Λακανική Πράξη στο Νοσοκομείο Αγίας Σοφίας, Παίδων Αθηνών.
  Έχει ακολουθήσει τετραετή, ατομική Ψυχανάλυση στην Αθήνα.
  Έχει ιδιωτεύσει ως Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Ζεύγους & Οικογένειας επί σειρά ετών στην Αθήνα και στα Χανιά.
  Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών ηλικίας 11 και 16 ετών, αντίστοιχα.
  Τα 7 τελευταία έτη εργάστηκε και ως μόνιμη υπάλληλος Π.Ε. (Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια) στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου και στον Ψυχιατρικό Ξενώνα “Γέφυρα”.
      Διαμένει πλέον στο Μεσολόγγι με την οικογένειά της.
===================================================================

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ 

(Βιβλιοπωλείο "Παπασωτηρίου")


Ο συγγραφέας του βιβλίου "Απρόσεκτος συχνά, αδιάφορος ποτέ" είναι ο Ψυχολόγος - Νευροψυχολόγος παίδων - Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Δρ. Ιωσήφ Κουράκης.

Τον συγγραφέα προλόγισε η Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια οικογένειας, ζεύγους και ομάδας του Πανεπιστημίου Montpellier της Γαλλίας κα Χρυσούλα Μπλάγκα - Κουράκη.Πρώτη επίσημη Παρουσίαση βιβλίου Παιδοψυχολογίας «ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΣ ΣΥΧΝΑ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΠΟΤΕ» του Δρ. Σήφη Κουράκη στο Βιβλιοπωλείο "Παπασωτηρίου" στο Αγρίνιο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στις 20/5/2013.

Τον συγγραφέα προλόγισε η Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια οικογένειας, ζεύγους και ομάδας του Πανεπιστημίου Montpellier της Γαλλίας κα Χρυσούλα Μπλάγκα - Κουράκη.


Τον κ. Κουράκη προλόγισε η Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια οικογένειας, ζεύγους και ομάδας του Πανεπιστημίου Montpellier της Γαλλίας κα Χρυσούλα Μπλάγκα - Κουράκη, η οποία αναφέρθηκε στο προφίλ και στα προβλήματα συμπεριφοράς, στις συνήθεις σκέψεις και συγκρούσεις που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των παιδιών με υπερκινητικότητα.

Η κα Χρυσούλα Μπλάγκα - Κουράκη τυγχάνει να είναι και Επιστημονικός Συνεργάτης του Διαγνωστικού Κέντρου Παιδοψυχολογίας.

Το Βιβλίο "ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΣ ΣΥΧΝΑ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΠΟΤΕ" αποτελεί την αποτύπωση - καταγραφή έρευνας - διδακτορικής διατριβής του κ. Σήφη Κουράκη, είναι εγκεκριμένο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ η έρευνα είναι καταχωρημένη και στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ελλάδας και επιπροσθέτως είναι εγκεκριμένη από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αθηνών.

=========================================== 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Δρ. ΚΟΥΡΑΚΗ ΣΗΦΗ
ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ" ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΪΟΥ 2013, 8:00 μ.μ.
ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ 
Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΠΛΑΓΚΑ - ΚΟΥΡΑΚΗ


Διαγνωστικό  Κέντρο  Παιδοψυχολογίας  Κουράκης,

Σταυροπούλου & Κάτση 11, 30200, Μεσολόγγι      
(κατόπιν τηλεφωνικού  ραντεβού)

Τηλέφωνο για ραντεβού  26310 - 55281


Facebook:  Σήφης Εμμανουήλ Κουράκης
Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με ένα χρήσιμο οδηγό του Dr. Σήφη Κουράκη, τον Γονεϊκό & Εκπαιδευτικό Κατάλογο Συμπεριφοράς & Μάθησης, με τίτλο                           «Απρόσεκτος συχνά, αδιάφορος ποτέ!»

ο οποίος είναι μέρος μιας πρωτότυπης -παγκόσμια- πανεπιστημιακής έρευνας, που ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε στον Τομέα Ψυχιατρικής & Επιστημών της Συμπεριφοράς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2004, στο πλαίσιο διδακτορικής διατριβής στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου κυκλοφόρησε το έτος 2008.
Οι οδηγίες αναφέρονται σε συμπεριφορές ορίων, προσαρμογής, παρορμητικότητας, απροσεξίας και μνήμης εργασίας-(μαθησιακής μνήμης) «των φυσιολογικών» (με επαρκή νοημοσύνη) παιδιών, κατά τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο.

Ακολούθως, σας επισυνάπτουμε την έγκριση του 
Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας για το εν λόγω βιβλίο, την παρουσίασή του από την εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" και το Βιογραφικό του συγγραφέα.

To  συγκεκριμένο  βιβλίο  έχει διατεθεί  επίσημα - 
ως  δωρεά - με την διαμεσολάβηση του Δήμου Αγρινίου δια της κας Αντιδημάρχου - σε 70 Δημοτικά σχολεία της πόλης και του ευρύτερου Δήμου Αγρινίου, τον Φεβρουάριο του 2012 (70 αντίτυπα).

Επίσης
, έχει διατεθεί επίσημα - ως  δωρεά - με την διαμεσολάβηση της Α/ΘΜΙΑΣ εκπαίδευσης Αμφιλοχίας καθώς και του Προϊσταμένου Εκπαιδευτικών θεμάτων του ίδιου Δήμου σε 35 σχολεία του Δήμου Αμφιλοχίας, τον Μάρτιο του 2012 (35 αντίτυπα).

Ακόμη το εν λόγω βιβλίο, ως δωρεά διατέθηκε στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Μεσολογγίου (δια του Προϊσταμένου της Β/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης - 14 αντίτυπα), καθώς και στον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου (σε 167 cd) με άδεια και εποπτεία του Προέδρου του ανωτέρω Συλλόγου.


Η έρευνα που εμπεριέχεται στο βιβλίο
"Απρόσεκτος συχνά, αδιάφορος ποτέ" είναι κατατεθειμένη και εγκεκριμένη στο Ε.Κ.Τ. (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης - Αρχείο Έγκυρων Διδακτορικών Διατριβών), στο Πανεπιστήμιο Louisville των Η.Π.Α, στην Ιατρική Βιβλιοθήκη των Η.Π.Α, στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, στο Πανεπιστήμιο της Σεβίλης (Ισπανία - Τομέας Νευροψυχολογίας) και σε 8 ακόμη Κρατικά Έγκυρα Πανεπιστήμια σε Ευρώπη και Αμερική.

Συστατική επιστολή - σχόλιο από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κον Δημήτρη Πλατή
για το βιβλίο «Απρόσεκτος συχνά, αδιάφορος ποτέ»

 
    

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΡ. ΣΗΦΗ ΚΟΥΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Φύλλο Δευτέρας 17 - 12 - 2007

ΣΤΗΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ                
Αδιάφορος ποτέ !
*
Ένας χρήσιμος οδηγός του παιδοψυχολόγου Dr. Σήφη Κουράκη, ο Γονεϊκός & Εκπαιδευτικός Κατάλογος Συμπεριφοράς & Μάθησης, με τίτλο «Απρόσεκτος συχνά, αδιάφορος ποτέ!», ο οποίος είναι μέρος πρωτότυπης -παγκόσμια- πανεπιστημιακής έρευνας, που ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε στον Τομέα Ψυχιατρικής & Επιστημών της Συμπεριφοράς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2004, στο πλαίσιο διδακτορικής διατριβής, κυκλοφόρησε προ ημερών.


Οι οδηγίες αναφέρονται σε συμπεριφορές ορίων, προσαρμογής, παρορμητικότητας, απροσεξίας και μνήμης εργασίας (μαθησιακής μνήμης) «των φυσιολογικών» (με επαρκή νοημοσύνη) παιδιών, κατά τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο.


=================================================================
Για παραγγελίες του βιβλίου και επικοινωνία:  

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ στην ΑΘΗΝΑ

Τηλ: 215-5450070, e-mail: kourakis123@yahoo.gr, site: kourakis.blogspot.com     Δρ. Κουράκης Σήφης

   - Νευροψυχολόγος Παίδων (Ph.D), Ψυχολόγος (B.Sc)
   - Παιδαγωγός (B.Sc) 

Σύντομο Βιογραφικό

Κατέχει Πανεπιστημιακούς Τίτλους:
Παιδαγωγικών, Ψυχολογίας και Νευροψυχολογίας Παίδων, όντας Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Παν/μιου Κρήτης, με επίσημα κατατεθειμένη διατριβή στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης(ΕΚΤ, 2004, Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών, Ταυτότητα Εγγραφής: (014440) και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου (19104/19/11/1996, Νομαρχία Αθηνών).

Έχει εργαστεί ως Εκπαιδευτικός, Ειδικός παιδαγωγός, Διευθυντής Σχολείων, Ψυχολόγος και Σχολικός Ψυχολόγος στην Α’/ θμια Εκπαίδευση, στον ιδιωτικό τομέα, στο Νοσοκομείο Παίδων Αττικής, στο Εργαστήριο Διαπολιτισμικών Μελετών Π.Τ.Δ.Ε Παν/μιου Κρήτης, στο Ψυχομετρικό Εργαστήριο Παν/μίου Αθηνών, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στο Πειραματικό Γυμνάσιο Παν/μίου Αθηνών, στους Δήμους Χανίων, Ακρωτηρίου και Σούδας Κρήτης, στο Αιγηνίτειο Νοσοκομείο Αθηνών, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αθηνών, επί 27 συνολικά έτη.

Είναι Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων του Ελληνικού Κέντρου Δυσλεξίας, της Εταιρείας SHL, του Πανελλήνιου Παιδαγωγικού Συλλόγου Ειδικής Εκπαίδευσης, του Hyperactive Children’s Support Group, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Εταιρίας ΑΜΕΑ Κρήτης, της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Ν. Χανίων.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων: "Ανίχνευση στον κόσμο των Μαθησιακών Διαταραχών", Εκδόσεις ΕΛΛΗΝ, Αθήνα 1997.
Επίσης, συγγραφέας των βιβλίων: 
"Διάσπαση Προσοχής, η άλλη όψη της αφαίρεσης" Μέρη Α, Β & Γ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ασημακόπουλος, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2007.
"Απρόσεκτος συχνά, αδιάφορος ποτέ!", ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πασχέντης, AΓΡΙΝΙΟ 2007

και - επιστημονικός συνεργάτης στη συγγραφή του βιβλίου "Η εκπαίδευση των Παλιννοστούντων και Αλλοδαπών Μαθητών στην Ελλάδα", Εκδόσεις Gutenberg, Αθήνα, 1998, υπό την εποπτεία του αντιπρύτανη Παν/μιου Κρήτης.
Διετέλεσε Διευθυντής του Ινστιτούτου Παιδοψυχολογίας - Ψυχοθεραπείας στα Χανιά και τυγχάνει Διευθυντής του Κέντρου Παιδοψυχολογίας - Συμβουλευτικής στο Αγρίνιο. 

Άρθρα και εργασίες του σχετικά με την ψυχολογία του παιδιού έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα, στο Παν/μιο Σεβίλλης της Ισπανίας και στο Παν/μίο Louisville των Η.Π.Α. ενώ περιλήψεις της έρευνάς του από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης υπάρχουν:  

Στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των Η.Π.Α., στο Παν/μιο της Μινεσσότα, στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών των Επιστημών της Γαλλίας, στη Βιβλιοθήκη Γενικών Πληροφοριών των Επιστημών και σε πολλά άλλα Πανεπιστήμια και Ιατρικές Σχολές.

Έχει ορισθεί Πραγματογνώμων - Παιδοψυχολόγος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μεσολογγίου και Πραγματογνώμων - Νευρο-ψυχολόγος Παίδων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου (Aρ. Αποφ. 47/2006 και 10/2009, 2010, 2011 αντίστοιχες δικαστικές αποφάσεις).

Επίσης, έχει διορισθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Τακτικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων με τις ιδιότητες του ως Παιδαγωγός, Ψυχολόγος και Διδάκτωρ Ιατρικής (ΦΕΚ 381/Υ.Ο.Δ.Δ./7-11-2011 στην υπ. αρ. 16050/2-11-2011 (ΑΔΑ: 457ΒΩ-4ΓΥ)).
 
Διετέλεσε επί τετραετίας (2005-2008) ενεργός Επιμορφωτής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνών, σε Αθήνα, Πειραιά, Πάτρα και Κρήτη (Υπ. Αρ. πραξη Υπ. Παιδείας: 1/11-1-06).


Έτυχε Διδάσκων και Νευροψυχολόγος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (2010 - 2011)


     ==================================================================

Για άρθρα και εκπομπές παιδοψυχολογίας επισκεφθείτε το site http//kourakis.blogspot.com

Διαγνωστικό  Κέντρο  Παιδοψυχολογίας  Κουράκης,

Σταυροπούλου & Κάτση 11, 30200, Μεσολόγγι      
(κατόπιν τηλεφωνικού  ραντεβού)

Τηλέφωνο για ραντεβού 26310 - 55281


Facebook:  Σήφης Εμμανουήλ Κουράκης
Για παραγγελίες του βιβλίου

  Τηλ.: 26310 - 55281

   e-mail επικοινωνίας: kourakis123@yahoo.gr

            site: http//kourakis.blogspot.com
                                                                                                 Από τη  γραμματεία του 
                                                                                     Διαγνωστικού Κέντρου Παιδοψυχολογίας

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8