Στοιχεία Επικοινωνίας

Μεσολόγγι, Σταυροπούλου & Κάτση 7
Τηλ:26310-55281
Κιν. 6973-236476
Facebook: Σήφης Εμμανουήλ Κουράκης
e-mail:
kourakis123@yahoo.gr
(ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ)

Για τα βιβλία «Απρόσεκτος συχνά, αδιάφορος ποτέ» και «Διάσπαση Προσοχής, η άλλη όψη της αφαίρεσης», επικοινωνήστε με το Διαγνωστικό Κέντρο Παιδοψυχολογίας του Δρ. Σήφη Κουράκη στοΜΕΣΟΛΟΓΓΙστο τηλέφωνο: 26310-55281

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΙΑΤΡΟΝΕΤ (Ελευθεροτυπία) (www.iatronet.gr)

Ο Γονεϊκός & Εκπαιδευτικός Κατάλογος Οδηγιών Συμπεριφοράς & Μάθησης με τίτλο: «Απρόσεχτος συχνά, αδιάφορος ποτέ!» είναι μέρος πρωτότυπης - παγκόσμια - πανεπιστημιακής έρευνας, που ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε στον Τομέα Ψυχιατρικής & Επιστημών της Συμπεριφοράς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2004, στα πλαίσια Διδακτορικής Διατριβής.

Οι οδηγίες, αναφέρονται σε συμπεριφορές ορίων, προσαρμογής, παρορμητικότητας, απροσεξίας και μνήμης εργασίας (μαθησιακής μνήμης) «των φυσιολογικών» (με επαρκή νοημοσύνη) παιδιών, κατά την φοίτησή τους στο δημοτικό σχολείο.
Η έρευνα έχει κατατεθεί επίσημα στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Παράλληλα, έχει εγκριθεί από το παν/μιο Louisville των ΗΠΑ και το παν/μιο Σεβίλλης της Ισπανίας ενώ δημοσιεύσεις και καταχωρήσεις των αποτελεσμάτων της έρευνας υπάρχουν στις ιστοσελίδες της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ιατρικής των Η.Π.Α. στο online journal Behavioral and Brain Functions και στο journal Learning Times (Learning Disabilities Association of Minnesota) του Παν/μίου της Μινεσσότα.

Τα επιστημονικά συμπεράσματα και η γλώσσα των καταλόγων και των οδηγιών, έχουν - κατά το δυνατόν - απλοποιηθεί, δεδομένου ότι απευθύνονται κυρίως, σε γονείς και σε εκπαιδευτικούς. Το παρόν βιβλίο διατίθεται από το Κέντρο Παιδοψυχολογίας - Συμβουλευτικής και στην αγγλική γλώσσα.


Διαγνωστικό  Κέντρο  Παιδοψυχολογίας  Κουράκης,
Σταυροπούλου & Κάτση 11, 30200, Μεσολόγγι     (κατόπιν τηλεφωνικού  ραντεβού)
Τηλέφωνο για ραντεβού  26310 - 55281

Facebook:  Σήφης Εμμανουήλ ΚουράκηςΤο παρόν Βιβλίο διατίθεται από το Διαγνωστικό Κέντρο Παιδοψυχολογίας στο Μεσολόγγι. Τηλέφωνο: 26310 - 55281 

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8